Saloon for girls

View previous topic View next topic Go down

Saloon for girls

Post by DatukBendahara on 2008-05-14, 17:40

I have a daughter that need a haircut. Anyone know a place with reasonable price for girls?

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by hudish on 2008-05-14, 20:38

tak taulah reasonable price ke tak. i potong my daughter's hair kat cute cut, city centre. QR30.

hudish
Active Member
Active Member

Number of posts : 23
Registration date : 2008-04-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by noble-man on 2008-05-14, 22:01

Selain Cute Cut kat City Centre, kat Hyatt Plaza pun ada. QAR 30 saja.
Tapi kalau nak lagi reasonable, kat kedai gunting rambut lelaki pun boleh potong rambut budak perempuan. QAR 15 saja.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by redhot7 on 2008-05-19, 06:27

mmg rekomen Cute Cut QR 30 jek and then leh nak design ape semua dia leh wat dgn harga QR30 tuh. Pernah pegi saloon ladies biasa untuk cut my daughter's hair. Harga lebih kurang gak tapi kicap2 ni tak reti sangat potong rambut and then kasar. Pinoy pun I personally pernah try sama gak...dah la bising (bercakap sesama deme dgn suara yg bising) masa nak potong rambut then tak cantik lak...klu servis cuci lak baik cuci kat umah. Depa ni tak reti cuci rambut cam kat Msia siap urut2 kepala sambil cuci ini tidak just letak shampoo then pegang2 je rambut then dah habis...wat habis duit jek...

redhot7
Newbies
Newbies

Number of posts : 15
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by DatukBendahara on 2008-05-19, 09:17

redhot7 wrote:mmg rekomen Cute Cut QR 30 jek and then leh nak design ape semua dia leh wat dgn harga QR30 tuh.

Who are those hairstylist at the Cute Cut if not "soy sauce" and "pinoy"?

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by redhot7 on 2008-05-20, 13:27

itu lah kan. But I think the Chinese are much better hairstylist than these Pinoy and Kicap masin/manis nih hehehhehe....

redhot7
Newbies
Newbies

Number of posts : 15
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by DatukBendahara on 2008-05-21, 17:16

redhot7 wrote:itu lah kan. But I think the Chinese are much better hairstylist than these Pinoy and Kicap masin/manis nih hehehhehe....
Memang betui pun. Aritu I went to this kicap barber near my house. The guy did the haircut and I gave him some extra as tip. When I reached home, I realized my side burn is longer than the other. Bummer... That kicap guy only cut my one side of my side burn. Damn. Never go to a kicap barber. Forget calling them hair stylist. Entah2 kat tempat dia, minyak rambut pakai minyak kelapa.
lol!

DatukBendahara
Active Member
Active Member

Number of posts : 124
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by bch69610 on 2008-05-22, 09:15

kalau sayalah bila bab gunting rambut ni.... tak bolehlah nak generalise sorang kicap gunting tak betul... then all kicap semua sama. ada beribu kedai gunting kat sini... just gotto b patience sikit lah hahaha... even if you think this XX saloon is good for u.... might not b good for others.

my first experience gunting kat kedai in Mirqab mmg kurang puas hati... gunting & service ok lah but too pricey to me. (of coz barber tu kicap / bawang.... wahtever u want to call them.) but my friend pulak terbalik.... suka sangat dia kat kedai ni....

then I tried somewhere in Aziziyah.... relatively murah and so - so.... seems that barber shops ada merata-rata kat area tu alone... just gotto b sabor sikit lah.... akan survey & try lagi lain kali

masa kata tanahair pun sama jugak la kan.... not all barber are ok and rasanye all agree.... kat sana much better than here lah... and i can bet once you all jumpa kedai yang ok.... jauh sikit pun you all prefer that's gonna be your forever tukang gunting.... i sendiri masuk this same kedai for many years.... ada 5 or 6 tukang gunting kat kedai tu but don't mind to wait bit longer for this very same person for every visit, who know exactly what to do with my hair.... datang hulur kepala and kekadang terlelap pun ada! hahahaha...

for girl tu.... no experience lagi....

bch69610
Active Member
Active Member

Number of posts : 39
Registration date : 2008-05-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by silver16v on 2008-05-22, 09:32

bch69610 wrote:my first experience gunting kat kedai in Mirqab mmg kurang puas hati... gunting & service ok lah but too pricey to me. (of coz barber tu kicap / bawang.... wahtever u want to call them.) but my friend pulak terbalik.... suka sangat dia kat kedai ni....

then I tried somewhere in Aziziyah.... relatively murah and so - so.... seems that barber shops ada merata-rata kat area tu alone... just gotto b sabor sikit lah.... akan survey & try lagi lain kali

Dulu saya pernah gi gunting rambut kat Nadjma. Kat situ sederet mostly kedai2 Gunting Rambut. Murah beb, QR10 ajer...

silver16v
Active Member
Active Member

Number of posts : 360
Location : Doha
Registration date : 2008-04-01

View user profile http://www.malaysiaqatar.com

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by noble-man on 2008-05-22, 22:29

Nampaknya isu kicap ni hangat diperkatakan di sini. Tapi jangan lupa ada Kicap Tamin yg sedang baca forum ni..................

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by Racing_Camel on 2008-05-22, 22:40

kat tempat aku, gunting rambut QR10 aje, siap ada urut2 kepala lagi.

Racing_Camel
Active Member
Active Member

Number of posts : 192
Location : Arabian Desert
Registration date : 2008-04-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Saloon for girls

Post by Sponsored content Today at 15:36


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum