Charity By www.malaysiaqatar.com

View previous topic View next topic Go down

Charity By www.malaysiaqatar.com

Post by noble-man on 2008-05-04, 12:39

Kita ucapkan tahniah kepada initiator/ moderator www.malaysiaqatar.com kerana usaha murni mewujudkan website ini.
Di dalam tempoh yg singkat keahlian website ini telah berkembang pada kadar yg memberangsangkan.

Saya ingin membuat satu cadangan supaya kalau boleh diwujudkan di website ini ruangan iklan berbayar utk mana-mana syarikat Malaysia/ Qatar yg ingin mengiklankan syarikat mereka. Hasrat ini boleh juga diperpanjangkan utk meliputi mereka yg mengeluarkan iklan di ruangan Classified, contohnya, membayar nominal fee sebanyak QAR 10/= bagi setiap iklan di Classified.

Hasil/ proceeds dari iklan-iklan tersebut nanti bolehlah didermakan kepada rakyat Malaysia di Qatar yg memerlukan.

Seperti yg sesetengah kita mungkin maklum, bukan semua rakyat Malaysia yg datang atau baru datang bernasib baik.
Sebagai contoh, ada kes melibatkan mereka yg baru datang tapi tak diconfirm dalam jawatan terpaksa pulang dengan tangan kosong.
Ada juga dahulu kes yg memerlukan legal aid yg memerlukan belanja yg besar.

Ini adalah satu cadangan utk meng'optimise'kan kegunaan website ini.

Apa kata administrator ? Open for further discussions.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Charity By www.malaysiaqatar.com

Post by malaysiaqatar on 2008-05-04, 13:42

Terima kasih atas cadangan Tuan itu. Forum ini tidak akan membawa apa2 erti tanpa kehadiran ahli-ahli yang aktif dan maklumat2 berguna yang dikongsikan didalam forum ini. Dengan adanya ramai ahli yang aktif seperti Tuan-Tuan sekalian, InsyaAllah dapat menambah tarikan untuk ahli-ahli baru utk sama2 berforum secara sihat dgn berkongsi maklumat dan pengalaman masing2. cheers

Berkenaan cadangan Tuan itu, kami akan cuba menyediakan ruang iklan sekiranya ianya tidak bertentangan dgn 'Forumotion Rules and Regulation' memandangkan forum ini menggunakan 'Forumotion free hosting' dan tertakluk pada peraturan 'Forumotion'.

We'll update the finding soon. Thanks again.


Last edited by malaysiaqatar on 2009-06-21, 07:43; edited 1 time in total

malaysiaqatar
Admin

Number of posts : 53
Registration date : 2008-04-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Charity By www.malaysiaqatar.com

Post by Abdullah on 2009-06-20, 22:00

noble-man wrote:
Sebagai contoh, ada kes melibatkan mereka yg baru datang tapi tak diconfirm dalam jawatan terpaksa pulang dengan tangan kosong.

out of topic sikit, kalo kes camni - rasanya tak la balik tgn kosong je. Gaji dan elaun yg dah dibayar tak kan dia org nak amik balik. kalo dh kerja 3 bulan dapat la simpan sekurang2nya RM 50K. Lepas la sebijik rumah flat kat KL & bg sewa RM 450.00 sebulan sebagai ganti pencen.

Maaf, sy baru kat sini & cuma risau2 kalau perundangan kat sini yg membolehkan company amik balik apa2 yg telah dibayar kalau tak confirm. Kalo kat Malaysia tak berlaku benda cam ni.

Need some advice from otai2 on this matter.

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Charity By www.malaysiaqatar.com

Post by noble-man on 2009-06-22, 11:44

Abdullah wrote:
noble-man wrote:
Sebagai contoh, ada kes melibatkan mereka yg baru datang tapi tak diconfirm dalam jawatan terpaksa pulang dengan tangan kosong.

out of topic sikit, kalo kes camni - rasanya tak la balik tgn kosong je. Gaji dan elaun yg dah dibayar tak kan dia org nak amik balik. kalo dh kerja 3 bulan dapat la simpan sekurang2nya RM 50K. Lepas la sebijik rumah flat kat KL & bg sewa RM 450.00 sebulan sebagai ganti pencen.

Maaf, sy baru kat sini & cuma risau2 kalau perundangan kat sini yg membolehkan company amik balik apa2 yg telah dibayar kalau tak confirm. Kalo kat Malaysia tak berlaku benda cam ni.

Need some advice from otai2 on this matter.


Tak semua orang bertuah macam Saudara, dapat simpan RM 50 k selepas 3 bulan bekerja di sini.

Wujudkah undang-undang di sini ? Kalau pun ada, undang-undang yg berat sebelah. Lihat sajalah undang-undang sewa rumah mereka sebagai contoh.

Kalau mereka nak ambil hak kita bila-bila masa saja mereka boleh buat. Oleh itu, sentiasalah berhati-hati.

noble-man
Active Member
Active Member

Number of posts : 209
Registration date : 2008-04-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Charity By www.malaysiaqatar.com

Post by Abdullah on 2009-06-22, 12:38

noble-man wrote:
Wujudkah undang-undang di sini ? Kalau pun ada, undang-undang yg berat sebelah. Lihat sajalah undang-undang sewa rumah mereka sebagai contoh.

Ok. faham dah. Sabar2 je lah dok kat negara jin bertenda*g ni.

Terima kasih tuan Noble - Man.

Abdullah
Active Member
Active Member

Number of posts : 110
Registration date : 2009-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Charity By www.malaysiaqatar.com

Post by Sponsored content Today at 14:12


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum